Whatsapp: +86-17850909818 Електронна поща: machine@wanlongstone.com

За Контакт |

Търговски новини

Познания за диамантените триони

Какво е диамантен диск

Диамантеният диск е широко използван инструмент за рязане и обработка на твърди и крехки материали като камък, бетон и керамика. Структурата му се състои основно от две части: матрица и сегмент. Матрицата е основната опорна част на залепените сегменти.

Какви са класификациите на диамантените триони

Според различните техники за обработка на диамантени триони, те обикновено се разделят на синтеровани диамантени триони (разделени на синтеровани при студено налягане и синтеровани при горещо налягане остриета, които се изработват чрез пресоване и синтероване). , Заварени диамантени дискове (разделени на два вида спояване и лазерно заваряване), галванизирани диамантени триони (сегментният прах чрез метод на галванопластика, прикрепен към субстрата).

В момента, производството на диамантени дискове с галванично покритие постепенно намалява, главно поради сериозното замърсяване, причинено от производствения процес.

Как да изберем правилния диамантен диск

Когато избираме диамантени дискове, трябва да отидем при надежден производител на диамантени триони, за да изберем, така че качеството да е по-гарантирано.

След това трябва да обърнем внимание на нивото на избор на режещия диск, острието на същата марка е класифицирано, от формата на зъба, счупен материал, тогава се препоръчва да използвате лявата и дясната плоска тази форма на зъба, или стълбовидни плоски зъби, ако са дъски за рязане, за да отворите материала, препоръчително е да се използват леви и десни зъби, така че да отвори материала по-бързо, ако е слотинг с, наличните плоски зъби, изрязани от дъното на жлеба, са плоски. От броя на зъбите, толкова по-плътен е броят на зъбите, толкова по-гладка е режещата повърхност, но колкото по-бавна е скоростта на рязане, толкова по-тънък е броят на зъбите, толкова по-груба е режещата повърхност, но колкото по-висока е скоростта на рязане.

Стоманена плоча с диамантен трион за постигане на определена твърдост, за предотвратяване на високоскоростна работа, когато формата, зъбната повърхност трябва да е равна, за да се гарантира, че пътят на триона и ширината на зъба близо до материала на зъбите от сплав са твърди, и заварени плътно, така че да се избегне при прилагането на зъбите от сплав, което води до опасности за безопасността.

При използването на различни материали трябва да се основават на различни видове диамантени триони, различна формула на диамантен прах за различни характеристики на материала.

Как да поддържаме диамантените дискове?

1. Когато режещата повърхност на диамантен трион е груб и вече не е остър, трябва да се заточва навреме. Обърнете внимание на ремонтното шлайфане, което не може да промени ъгъла, и разрушават динамичния баланс.

2. Корекция на вътрешния диаметър на диамантен диск, обработка на дупка за позициониране, и т.н., трябва да се извърши от фабриката. Ако обработката е лоша, това ще повлияе на използването на ефекта на продукта, и може да е опасно, Разширяването по принцип не може да надвишава първоначалния диаметър на отвора от 20 мм, за да не повлияе на баланса на стреса.

3. Ако диамантеният диск не се използва веднага, трябва да се постави плоско или да се използва вътрешния отвор, за да се окачи, плоското диамантено острие не може да се подрежда с други предмети или да се стъпва върху него, и трябва да се обърне внимание на влагоустойчивостта, анти-ръжда корозия.

Често срещани проблеми при използването на триони и техните причини и решения

1. Износване на основното тяло и комбинираната част на сегмента.

причина: Материалът за рязане е много устойчив на износване, и остатъците от рязане се улавят в срезния шев и не могат да бъдат изхвърлени.

Решение: Използването на защитни зъбци на специални места върху субстрата и използването на охлаждаща водна струя с по-високо налягане може да подобри ефекта на отстраняване на стружките.

2. Неравномерно износване от двете страни на сегмента

Причина: острието на триона е наклонено за рязане; количеството вода не е еднакво от двете страни, и количеството вода от едната страна е недостатъчно.

Решение: проверете наклона на режещия диск; проверете системата за охлаждаща вода.

3. Острието на триона не е кръгло

Причина: Износването на вала води до голяма хлабина между централния отвор на режещия диск и основния вал или неправилен монтаж.

Решение: Сменете износения вал или поправете централния отвор.

4. Отклоняване на острието на триона

Причина: отломките от рязания материал, смесени в шевовете на рязане, причинени от неравномерната сила на тялото; диаметърът на фланеца е твърде малък или диаметърът на фланеца от двете страни не е еднакъв; острие и фланец, смесени с чужди предмети; не е инсталиран правилно.

Решение: Почистете отломките и засилете ефекта от отстраняването на чипа; регулирайте или сменете фланеца; инсталирайте правилно според инструкциите.

5. Счупване на сегмента

причина: Сегментната връзка е твърде твърда; скоростта на подаване на острието е твърде висока.

Решение: Изберете острие за трион с по-мека връзка според материала, който ще режете; намалете скоростта на подаване на режещия диск.

6. Сегментът се износва твърде бързо

причина: Сегментната връзка е твърде мека (за материала, който ще се реже); недостатъчна вода за охлаждане; недостатъчна мощност поради разхлабен задвижващ ремък или ниско напрежение или неподходяща скорост; острието на триона не е перпендикулярно на материала, който ще се реже.

Решение: Изберете острие за трион с по-твърда връзка според материала, който се реже; проверете системата за охлаждаща вода, за да се уверите, че помпата работи правилно; уверете се, че захранващото напрежение е правилно; проверете фланеца на шпиндела, за да се уверите, че острието на триона е перпендикулярно на оборудването; проверете скоростта на режещия диск.

7. Загуба на сегмент

причини: Сегмент, усукан от плъзгане на изрязан материал по време на процеса на рязане; Сегмент, подложен на силно въздействие; Износеният фланец не може да задържи режещия диск, което води до усукване на режещия диск; Извън кръглият диск на триона поради износване на шпиндела причинява голям удар върху режещия диск; Прегряване; Режещият диск е подложен на силен удар.

Решение: При рязане фиксирайте здраво материала, който ще режете; сменете фланците от двете страни; сменете износения шпиндел; проверете охлаждащата вода; избягвайте да удряте острието на триона, когато премествате оборудването или материала за рязане.

8. Блънт, не може да реже

Причина: връзката на острието на триона е твърде твърда; мощността не е достатъчна, за да накара режещия диск да реже правилно, острието на триона не е приложено достатъчно налягане при рязане; скоростта на линията на режещия диск е твърде висока.

Решение: Изберете режещ диск с по-мека връзка; проверете задвижващия ремък, напрежение и двигател; уверете се, че се използва достатъчно, а не прекомерно налягане при проникване; изберете подходящото съответствие според ръководството за оборудването.

предишна:

Следваща:

Оставете отговор

Оставете съобщение